Jotenkin on unohtunut koko blogi mutta tässä koosteena, mitä meille on kahden vuoden aikana tapahtunut. Syksyllä 2009 muutettiin maalle omakotitaloon, nyt on koirilla tilaa olla sekä sisällä että ulkona. Koirat ovat onneksi tottuneet jo naapurin hevosiin ja lehmätkään eivät ole enää ihan kammottavia. Hyvin ollaan viihdytty maalla sekä ihmiset että koirat.

Nyt kun on tilaa ollaan innostuttu kasvattamaan mm. chilejä.

 

Riina eleli vanhempieni luona kevääseen 2011 asti, 16.3.2011 piti Riina päästää pois, takajalat alkoivat mennä huonoon kuntoon ja ylöspääseminen oli hankalaa. 16 vuotta ja 11  kuukautta Riina oli ilonamme.

 

Halla on edelleen pirteä ja kulkee toisten mukana kaikki lenkit. Hän myös käy agility- ja tokotreeneissä mielen virkistykseksi. Hypyt on tietenkin matalia ja tehdään esteitä Hallan jaksamisen mukaan. Tämän vuoden aikana Hallan kuulo on alkanut heikentymään mutta edelleen hän kuulee kovemman puheen ja pillin. Halla viihtyy hyvin maalla ja erityisen onnellinen Halla taitaa olla siitä että superherkkua, hevosen kakkaroita löytyy ihan naapurista. Halla toimii edelleen myös kaverikoirana. Kesällä 2011 vietettiin viikko Hossassa ja Halla nuortui silmissä kun pääsi veteen kahlailemaan vapaasti.

 

Kaarnan kanssa on treenattu ahkerasti agilityä ja kilpailtu 3-luokassa. Yleensä radat ovat olleet puhtaita mutta ihanneajan kanssa on ollut hiukan ongelmia. 2011 vuoden aluksi saatiin sitten triplanolla kisoista ja vauhti alkoi näyttää hyvältä. Sitten Kaarna aloitti juoksun, josta se oli tarkoitus astuttaa. Astutus ei onnistunut mutta juoksu vaan jatkui. Lopulta Kaarna steriloitiin ja jatkuneen juoksun syyksi havaittiin kasvain munasarjassa. Se oli patologin lausunnon mukaan pahanlaatuinen, joten Kaarna kävi kevään aikana 5 kertaa 3 viikon välein Helsingissä saamassa sytostaatteja. Hoidoista Kaarna selvisi hyvin ilman sivuvaikutuksia ja nyt vaan odotellaan ja toivotaan parasta. Kaarna on nyt syksyllä taas palannut aktiivisesti treenaamaan, tavoitteena on aloittaa agilitykilpailut vuoden alussa.

 

Heta on kasvanut aikuiseksi (ainakin ulkoisesti). Valitettavasti lonkat kuvattiin 2009 syksyllä C/D:ksi ja keväällä 2011 sillä havaittiin myös sivuääni sydämessä, joten Heta jää sitten ilman jälkeläisiä. Heta on käynyt muutamassa näyttelyssä ja arviot on vaihdelleet H:sta ERI:iin. Hetan kanssa ollaan vähän treenailtu agilityä.

 

Syyskuun puolessa välissä meille on vielä muuttamassa uusi pentu Fihtolas kennelistä. Tässä Fihtolas Kanerva eli Saana, kuva Petra Österberg.